تاثیر مهارکننده ی ACE مانند لیزینوپریل یا داروهای ARB مانند لوزارتانبر روی شدت بیماری کرونا

1399/01/08 در ساعت 05:32:00

آیا مصرف داروهای مهارکننده ی ACE مانند لیزینوپریل یا داروهای ARB مانند لوزارتان باعث افزایش احتمال شدت بیماری در عفونت کرونا (کووید-۱۹) می شود؟

تاثیر مهارکننده ی ACE مانند لیزینوپریل یا داروهای ARB مانند لوزارتانبر روی شدت بیماری کرونا

 

آیا مصرف داروهای مهارکننده ی ACE مانند لیزینوپریل یا داروهای ARB مانند لوزارتان باعث افزایش احتمال شدت بیماری در عفونت کرونا (کووید-۱۹) می شود؟

تاثیر احتمالی داروهای پرفشارخونی مانند لیزینوپریل و لوزارتان و ضدالتهاب #ایبوبروفن بر شدت بیماری کرونا (کووید-۱۹) 

بر اساس گزارشی از چین میزان مرگ و میر در افراد دارای بیماری پرفشاری خون ۶٪، در افراد دارای بیماری های مزمن ریوی ۶/۳٪، در افراد دارای دیابت ۷/۳٪ و در افراد دارای بیماری های قلبی عروقی ۱۰/۵٪ و در سالمندان بالای ۷۰ سال ۱۰/۲٪ محاسبه گردیده است. 

ورود ویروس به درون سلول ها از طریق اتصال با گیرنده ACE2 در سطح سلول های اپیتلیال آلوئول های ریه، سلول های قلبی، سلول های مخاط دهان و سایر ارگان ها صورت می گیرد. 

یکی از مکانیسم های آسیب قلبی کووید-۱۹ را به اثر SARS-CoV-2 بر روی گیرنده ACE2 سلول مربوطه مرتبط می دانند.

از سوی دیگر افراد دیابتیک، بیماران فشارخونی و بیماران قلبی عروقی بیشترین مصرف کنندگان ACEI ها و ARB ها هستند.

داروهای ACEI اثری بر گیرنده ی ACE2 ندارند، اما مهار تولید آنژیوتانسین ۲ با اثر فیدبک منفی باعث افزایش بیان ژن تولید کننده ی پروتئین ACE2‌ می شود. 

در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که داروهای لیزینوپریل و لوزارتان با افزایش بیان mRNA پروتئین ACE2 قلبی به ترتیب معادل ۵ و ۳ برابر همراه بوده اند. لوزارتان همچنین فعالیت ACE2‌ را نیز افزایش می دهد. 

فرضیه هایی در جریان است که داروهایی مثل ایبوپروفن باعث افزایش بیان ACE2 و لذا موجب افزایش شدت بیماری می شوند.

تناقضاتی در این فرضیه وجود دارد. 

◀️پروتئین ACE2، بر روی کروموزوم X قرار گرفته، در خانم ها مقدار بیشتری از این پروتئین بیان می شود. ولی شدت و مرگ و میر عفونت COVID-19 در آقایان بیشتر است. 
◀️با افزایش سن مقدار تولید ACE2 در بدن کاهش می یابد، ولی شدت و مرگ و میر عفونت COVID-19 با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
◀️گیرنده ACE2 در سندرم دیسترس تنفسی حاد (ARDS) ناشی از آنفلوانزا اثر محافظتی دارد. در مقابل اتصال تاجک های ویروس SARS_CoV_2 با گیرنده ACE2 باعث کاهش سطح ACE2 سلول های ریه شده و آسیب ریوی را افزایش می دهد

در حال حاضر با اطلاعات موجود نمی توان هیچ نتیجه گیری قطعی در مورد ادامه مصرف یا عدم مصرف این داروها در بیمار کرونا داشت.


Nature Reviews Cardiology. 2020

 

نظر جدید
0%